Ce pot strainii vizita in Romania

Dupa intrarea in Uniunea Europeana Romania a devenit rapid o destinatie pentru turistii care doresc sa vada Europa veche. Din anul 2007 pana in prezent, Romania a devenit mai populara ca niciodata. In Romania gasim numeroase oportunitati turistice, de la vizitarea obiectivelor istorice si culturale, vacante interactive, degustari de vin si preparate culinare unice, vacante la schi, vacante la plaja etc..  In continuare va vom oferi o scurta prezentare a tururilor pe care Romania le poate oferi potentialilor turisti.

Ce pot strainii vizita in Romania

Punctul de plecare pentru un sejur, cel mai probabil, va fi din capitala tarii, Bucuresti. Deseori numita Micul Paris pentru frumoasele sale bulevarde, cladiri arhitecturale magnifice si o reputatie pentru viata de inalta calitate. in functie de orele de zbor, turistii pot avea ocazia sa faca un tur al orasului. Principalele puncte de interes sunt Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Antipa si Gradina Botanica din Bucuresti. Mai pot lua in considerare o excursie la Lacul Snagov, mormantul lui Dracula (Manastirea Comana) si Castelul Mogosoaia.

Cand aud de Romania, unul dintre primele lucruri care le vin in minte strainilor este Transilvania. Transilvania gazduieste unele dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa, cele mai multe legate de legenda lui Vlad Tepes (Dracula, cum ii spun ei); Acestea sunt Sighisoara, Brasov si Sibiu – fosta „Capitala europeana a culturii” in 2007, impreuna cu Luxemburg.

De asemenea, castele uimitoare si pitoresti, cum ar fi Palatul Peles, Castelul Corvinilor, Cetatea Fagarasului, Castelul Bran – cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula, si multe altele sunt obiective impresionante. Bisericile fortificate sasesti, cum ar fi Biertan, sunt alte monumente care trebuie luate in considerare atunci cand acestia isi planifica turul prin Transilvania.

Turul Romaniei medievale din Transilvania si o Pauza scurta la Sinaia si Bran din Bucuresti sunt cateva excursii pe care acestia le pot lua in considerare.

In continuare, se pot indreapta spre nordul Romaniei in regiunea Maramures, unde a fost perseverat un stil de viata unic in decursul anilor. Satul Sapanta a devenit faimos pentru Cimitirul Vesel; numit astfel pentru ca fiecare cruce contine o ilustratie si o poezie care descrie viata persoanei decedate intr-un mod plin de umor.

Imprastiate prin munti, veti gasi biserici din lemn , case si sculpturi, muzee ale satului maramuresean, multe din aceste monumente fiind introduse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Pot vedea de asemenea faimoasele Biserici de lemn din Maramures si Istoria si Traditia inca vie a Maramuresului.

Continuand pe capul nordic al traseului, spre sudul Bucovinei, se pot vizita manastirile amplasate in mijlocul unor peisaje fenomenale, o atractie o pot constitui frescele acestora si satele din jur, cunoscute pentru modul lor traditional de viata. Fiecare fresca pictata in exteriorul si in interiorul manastirilor sau pe tavanele acestora, povesteste o alta poveste biblica. Vizitarea acestor comori turistice este necesara pentru ca turistul sa isi imbogateasca itinerariul.

Din Bucovina turistii pot face o excursie la Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Odata ajunsi, trebuie sa stie ca principalul mijloc de transport prin numeroasele  canale din Delta noastra se realizeaza cu barca. Cu peste 300 de specii de pasari, Delta Dunarii este un paradis. 45 de specii de pesti de apa dulce, peste 1.200 de specii de copaci si plante si diverse mamifere, aceasta zona este excelenta pentru toti iubitorii de natura. Orasul principal este Tulcea si este poarta calatoriei catre alte sate si zone din aceasta regiune fascinanta.

Un sfarsit perfect al calatoriei este pe coasta Marii Negre a Romaniei. Coasta se intinde pe o distanta de peste 200 km, iar statiunile se intind pe intreaga coasta; Cum ar fi 2 Mai, Cap Aurora, Constanta, Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Gura Portitei, Jupiter, Mamaia, Mangalia, Neptun, Olimp, Saturn, Vama Veche si Venus.

Se pot relaxa pe plajele cu nisip auriu, se pot bucura de toate tipurile de sporturi de apa si pot vizita celebra vinarie Murfatlar pentru degustari de vinuri si preparate traditionale culinare de exceptie in cadrul restaurantului cramei.

Vacantele de schi si vacantele de iarna de asemenea pot fi planificate sa se realizeze in statiunea Poiana Brasov.

Desi suntem constienti ca sfarsitul perfect al calatoriei ar putea fi pe coasta Marii Negre, sa nu uitam totusi de regiunea Banatului, Timisoara si Banatul Montan pot oferi de asemenea vacante notabile turistilor straini. Timisoara pentru ca este un oras simbol al Romaniei, un exemplu de multiculturalitate, cu o multime de obiective turistice demne de luat in seama si pensiuni decente (vezi: Pensiunea Elisei), iar Banatul Montan pentru ca este un loc cu peisaje care pur si simplu iti taie rasuflarea.

Cheile Nerei, Cascada Beusnita, Cascada La Vaioaga, Cascada Bigar, Lacul Ochiul Beiului, Clisura Dunarii, Cascada Bigar, Muntii Semenic, Cheile Carasului, Morile de apa de la Rudaria, Pestera Comarnic, Teatrul Vechi Mihai Eminescu din Oravita, Podgoriile Minis, Delta Banatului, Statiunea Valiug si 3 Ape, sunt doar cateva dintre obiectivele turistice magnifice de care probabil turistii straini vor ramane profund impresionati.

Am scris acest articol deoarece desi majoritatea stim ca avem o tara frumoasa cu obiective turistice unice in lume am observat ca romanii nu prea stiu ce sa recomande turistilor straini in momentul in care acestia ii intreaba ce pot vizita in Romania. Sper sa va fie cu folos! O zi buna