Beneficiile geamurilor duble denumite si geamuri termopan – Tamplarie AL&PVC pentru ferestre si usi

Ce este geamul dublu ( fereastra de termopan )?

Geamurile duble utilizate atat in tehnologia de fabricare a ferestrelor cat si in cea a usilor care sunt special concepute pentru a reduce la minimum pierderile de căldură și sunt extrem de utile la reducerea zgomotului. Acestea sunt alcatuite din două bucăți de sticlă, paralele una cu cealaltă iar spațiul dintre ele este umplut cu aer sau gaz.

De ce să alegeți geamurile duble?

Geamurile duble sunt prezente pe piata de ceva timp, dar dacă nu aveți deja geamuri termopan instalate în casa dvs., aici sunt câteva argumente interesante care vă vor convinge ca în sfârșit să investiți în unul dintre cele mai bune sisteme de usi si ferestre, care nu numai ca este usor de utilizat dar este si foarte ieftin.

Sursa foto:  http://profal.ro/produse/tamplarie-pvc/

  • Ferestrele termopan foarte eficiente din punct de vedere energetic.

Principalele surse de pierdere a călduri intr-o casă sunt ferestrele și ușile. Ferestrele și ușile cu geam termopan sunt excelente pentru izolarea unei locuinte. Datorită avantajelor termice ale acestei tehnologii, locuința dvs. va fi mult mai rece în timpul verii și simtitor mai caldă iarna.

Geamul termopan blochează eficient căldura si umezeala lucru foarte benefic in ceea ce priveste consumul energetic al locuintei. Astfel, asta înseamnă că puteți limita sau chiar sa opriți încălzirea în timpul iernii, economisind bani cu facturile dvs.!

În plus, veti face si puțin bine planetei, deoarece aproximativ 30% din toate emisiile de carbon sunt produse de energia care se pierde dintr-o acasă – geamurile duble reduc semnificativ aceste emisii nocive și țintesc cu succes pierderile de energie.

  • Rezistenta la vânt  și hidroizolare perfecta.

Ferestrele și ușile cu geam termopan si tamplarie din Aluminiu & PVC sunt ideale pentru a vă proteja locuinta de vânturi puternice, precipitații substanțiale, și chiar de praf.

  • Gata cu ferestrele aburite sau inghetate.

Datorită izolației termice a gazului/aerului din spațiul dintre cele două geamuri, beneficiați de o priveliste clară pe tot parcursul anului, indiferent de nivelul de umezeala si de diferentele de temperatura intre exterior si interior.

  • Reducerea zgomotului.

Aceste ferestre și uși blocheaza până la 70% din zgomotul exterior, si anume: traficul puternic, câinii care latra sau chefurile nocturne ale vecinilor petrecareti. Datorita acestei tehnologii va veti odihni mai bine, iar odata acest lucru indeplinit, starile de oboseala din timpul zilei vor fi tot mai rare.

  • 100% rezistent la radiații UV.

Utilizand acest tip de geam impiedicati deteriorarea mobilierului, a mochetelor și parchetului cauzate de razele UV. Intensitatea luminii exterioare care intra in locuinta prin geamul de tip termopan este redusa de catre acesta. In cazul in care nu beneficiati de o astfel de protectie, în timp, culorile si stralucirea elementelor de decor si uz casnic din locuinta se pot estompa sau chiar deteriora.

  • Rezistenta impotriva ruginei si deteriorarii.

Ferestrele si usile din AL si PVC cu geam termopan sunt extrem de rezistente și durabile, necesitând o întreținere foarte redusă. Nu necesita vopsire ci doar din cand in cand un smotru sanatos. Sunt, astfel, o investiție sănătoasă si eficienta pentru locuinta dvs.

  • Siguranta si securitate.

Rezistența la impact, datorata unor spații interioare speciale, precum si dotarea cu sisteme de blocare de ultimă generație, fac ca ferestrele și ușile din AL si PVC cu geam termopan sa fie mult mai sigure decât geamurile tradiționale cu tamplarie din lemn.

  • Creșteți valoarea locuintei.

Dacă alegeți să vă mutați intr-o alta casa pe viitor, investiția în acest sistem de ferestre si usi poate crește în mod semnificativ valoarea totală a casei sau apartamentului dumneavoastră.

Ferestrele si usile din AL&PVC cu geam termopan sunt o investitie pentru viitor.

Alegerea acestei tehnologii este o oportunitate de investiție inteligentă pentru orice locuinta, oferind beneficii imediate in ceea ce priveste securitatea, termoizolarea si hidroizolarea. Geamul termopan poate fi montat în rame de ferestre și uși din AL si PVC de toate formele și dimensiunile.

În ciuda faptului că initial trecerea la un astfel de sistem poate parea usor costisitoare, veți constientiza rapid că această investitie se va recupera atunci când veti primi primele facturi de energie semnificativ mai mici.